BELO CVEĆE 1

Posted in Blog - Sve o cvećuUncategorized

BELO CVEĆE 1

Simbolizam zasnovan na boji cveća je posebno poglavlje u tradiciji, nudi bogatu i značajnu priču, staru hiljadama godina. Boja cveća koju izaberete za buket je jednako važna kao i vrsta cveća koju ste izabrali.

Bela boja označava čistoću i mir, odaje utisak nežnosti i mekoće. Takođe, ova boja je simbol nevinosti, rođenja, dobrote, duhovnosti, svetosti. Dopada se osobama koje teže slobodi, onima koji žele naglasiti čistotu i predanost.

Bela boja je izuzetno elegantna i osvežavajuća boja koja uz to pojačava efekat ostalih boja. Smatra se da je to boja savršenstva.

Često povezivana sa nevinošću, humanošću i poštovanjem, belo cveće simbolizuje jednostavnu lepotu, pomirenje.

Beli zumbul, čijeime potiče od Hijacintisa, prelepog spartanskog princa, simbolizuje vernost i duševni mir.

Elegantni i jednostavni, uopšte irisi simbolizuju nadu, veru, mudrost, hrabrost i divljenje, a beli posebno čistoću i nevinost. Oni su poput starih prijatelja, verno se pojavljuju svake godine nakon duge i hladne zime, predstavljaju život i novi početak, te su idealan dar da pokažete prijateljima koliko vam znače.

Iako generalno ženstveni i lepi karanfili predstavljaju ljubav, fasciniranost i različitost, svaka boja nosi unikatno i bogato značenje.Beli karanfil predstavlja čistu ljubav i sreću, pomirenje, poštovanje, nevinost.

U antičkim vremenima, kala je bila posvećena Heri, Zevsovoj ženi. Neverni Zevs je dobio sina Herkula sa smrtnicom. Iako je majka bila smrtnica, Zevs je želeo da njegov sin ima božanske moći, te je jedne noći doneo bebu kod Here, koja je spavala, da bi je nahranila i preko svog mleka joj prenela moći. Kada se Hera probudila, odgurnula je Herkula. Njeno mleko se razlilo po univerzumu, formirajuci Mlečni put. Nekoliko kapi mleka je palo na Zemlju. Ove kapi su postale prvi cvetovi kala. Darujući belu kalu, dajete posebnoj osobi do znanja da je ona za vas jedinstvena. Prelepa. Elegantna. Savršena.

Koja žena to ne želi?

Lalesu ležeran izbor cveća koje simbolizuje savršenu ljubav, strast i verovanje. Beleizražavaju sposobnost,često su simbol mira i oproštaja između voljenih osoba.

Delikatesnih mekanih latica, koje obavijaju jedna drugu podsećajući na otvoreni pupoljak ruže, i ovalnog lisća, u bojama od bele do roze, lizijantus je dugo bio simbol iskrene, duboke i romantične želje. Vremenom, njegovo značenje se malo promenilo, tako da danas možemo reći da simboliše i harizmu. Omiljen među budućim mladama, beli lizijantus izgleda zadivljujuće kao svadbeni buket ukombinovan sa delikatesnim ružama, a usput i savršen poklon za žene svih uzrasta.

Start typing and press Enter to search

Vaša korpa